Wanneer je net een huis hebt gebouwd of gekocht wil je er natuurlijk voor zorgen dat je buitenmuren er piekfijn in orde uitzien. De buitenmuren van je rijhuis of villa zijn namelijk een van de eerste dingen die je gasten opmerken.

Je kan je buitenmuren makkelijk laten reinigen door een expert zoals MV Renovatiewerken. Op die manier ben je er zeker van dat je muren echt schoon zijn en is er een garantie op het werk. Een van de manieren waarop MV Gevelrenovatie de muren reinigt is zandstraling. Blog image

Wat is zandstralen?

Bij zandstralen wordt er tegen hogedruk zand gespoten tegen de muur. Normaliter gebeurt dit met water, maar recentelijk kwamen er ook methodes op de markt waarbij zandstralen droog kon gebeuren.

Muren reinigen dankzij droog zandstralen is een relatief nieuwe methode voor het reinigen van nieuw gebouwd metselwerk, hoewel het systeem al vele jaren wordt gebruikt in restauratiewerkzaamheden en het verwijderen van verf.

Veel architecten en ingenieurs geven de voorkeur aan zandstraalreiniging ten opzichte van conventionele natte (zuur) reiniging vanwege mogelijke ongunstige zuurreacties met bepaalde soorten steen. Anderen zijn dan weer niet zo’n fan van zandstralen omdat ze bang zijn dat het zand de textuur van de baksteen of de voeg aantast.

Gezien MV Renovatiewerken expert is in het voegen en renoveren van muren kan je op beide oren slapen dat je muur, je voegen en je bakstenen in goede handen zijn tijdens het zandstralen. Blog image

Kan je je eigen muren zandstralen?

Het internet staat natuurlijk vol met doe het zelf gidsen en videos. Er zijn heel wat gidsen die je uitleggen hoe je zelf aan zandstralen kan beginnen. Want wees nu eerlijk: hoe moeilijk kan het zijn?

Het is echter geen goed idee om zelf je eigen muren te zandstralen. Niet enkel komt er bij zandstralen heel wat gespecialiseerd materiaal kijken, een goede techniek is ook erg belangrijk. Het is makkelijk om onherstelbare schade aan te richten tijdens het zandstralen – zowel bij nat als bij droog zandstralen. Blog image

Om verdere kosten te vermijden is het dan ook aan te raden om een expert onder de arm te nemen. Deze expert levert niet enkel goed en kwalitatief werk, zij kunnen u ook vaak geruststellende garanties geven.

MV Renovatiewerken is een expert wanneer het aankomt op het renoveren van gevels. Wij werken in Kapellen, Antwerpen, Ekeren, Brasschaat , Brecht, Schoten, Deurne, Merksem, Schilde, Wilrijk, Hoboken, Edegem, Berchem, Mortsel, Essen, Stabroek, Hoevenen, Zandvliet, Linkeroever, Kalmthout, Wuustwezel.

https://mv-voeg-renovatie.be