MV Voeg & Renovatiewerken

MV Voeg & Renovatiewerken

Info over voegwerken en gevelrenovatie

Voor meer info kan je ons steeds vrijblijvend contacteren.

Voegwerken laten uitvoeren door een expert:

VoegwerkenPosted by Jacques Tue, February 12, 2019 17:24:56

Hoe begin je eraan?

Een nieuw huis bouwen of een huis renoveren is de grote droom van heel wat Belgen en Nederlanders. We willen een mooi, goed afgewerkt huis en liefst tegen een goede prijs. We nemen daarvoor vaak een hele hoop vakmannen onder de arm die ons bijstaan in het verwezenlijken van deze droom. MV Voeg & renovatie is een van de bedrijven die tijdens jouw bouw-of renovatie jouw droom werkelijkheid maakt.

Voegwerken bij nieuwbouw

Je hebt een mooi lapje grond gebouwd en beetje bij beetje zie je op dat lapje grond een huis tevoorschijn komen. Voegwerken zijn erg belangrijk bij de bouw van een huis. De voegen tussen de stenen zorgen er namelijk voor dat de stenen niet los komen te zitten en zien er daarbij nog eens erg mooi uit.

In landen zoals België en Nederland, waar mensen nog grotendeels met baksteen – en hier en daar zelfs natuursteen, is het erg belangrijk dat je een expert in voegwerken onder de arm neemt. Niet enkel valt slecht voegwerk bijna direct op, het is ook een pak veiliger en duurzamer om de klus op een goede en volwaardige manier te laten klaren.

Waarom een expert in voegwerken aannemen bij een nieuwbouw

Een goede en stevige voeg is belangrijk bij elke buitenmuur. Wanneer de voegen van een buitenmuur niet goed of professioneel geplaatst zijn kunnen stenen namelijk naar beneden donderen, kunnen er scheuren ontstaan – of erger nog, in het slechtste geval kan de muur instorten.

Wanneer er wat ernstig voorvalt zoals het instorten van een muur of het gewond raken van een passant door een vallende baksteen, is de kans groot dat de verzekering een stevig onderzoek uitvoert om erachter te komen wat er aan de oorzaak van dit incident ligt. Indien uit dit onderzoek blijkt dat de voegen niet door een expert geplaatst werden komt de verzekering niet tussen. Om in de toekomst narigheid te vermijden huur je dus best een expert in voegwerken zoals MV Voeg & renovatiewerken in.

Een andere reden waarom een expert in voegwerken aannemen altijd een goed idee is, is slijtage. Huizen mogen dan wel voor het grootste deel uit steen gemaakt zijn, het gure Belgische weer, de regen, de wind, de hagel en het grote verschil in temperatuur en luchtvochtigheid en de luchtvervuiling kunnen ervoor zorgen dat de cement in de voegen afslijt of uit de voegen springt. Het opnieuw laten invoegen van een huis is geen goedkope klus. Wanneer je een nieuwbouw plaatst zorg je er dan ook best voor dat de voegen door een expert geplaatst zijn. Op die manier ben je er zeker van dat de voegen goed vast zitten en dat jouw voegen en je huis er nog enkele tientallen jaren tegen kunnen.

Voegwerken bij een renovatieproject

Je hebt een mooie woning gekocht of geërfd en wil deze wat opknappen? Dat is vaak een erg goed idee. Er bestaan namelijk heel wat mooie subsidies om renovatie van oude woningen aan te moedigen. Je kan de oude woning namelijk makkelijk omvormen tot een knus, gezellig en modern stulpje.

Heel wat nieuwe eigenaren vergeten echter dat het belangrijk is om de gevel en vooral de voegwerken te checken bij het renoveren van hun woning. Een oude woning kan namelijk losse voegen vertonen. Deze losse voegen kunnen voor heel wat grote problemen zorgen zoals losse bakstenen, grote scheuren en zelfs ingestorte muren.

Wanneer je aan een renovatie begint is het dan ook altijd een goed idee om de hulp in te roepen van een expert. Een expert zoals MV voeg & renovatiewerken kan namelijk goed inschatten of jouw buitenmuren nieuwe voegen nodig hebben. Vooral woningen in grote steden – denk maar aan Antwerpen, of het platteland waar je gevel minder beschermd is tegen wind en regen, hebben vaak nood aan nieuwe voegen tijdens de renovatie.

Start jij binnenkort met renovatiewerken of zit je er misschien middenin? Bel MV Voeg & Renovatiewerken voor meer info of een vrijblijvende offerte!

Waarom voegwerken laten uitvoeren bij een renovatie?

Wanneer je ingrijpende renovatiewerken uitvoert aan een huis – denk maar aan het uitkappen van muren, het plaatsen van nieuwe ramen enzovoort, denk je ook vaak best aan het laten uitvoeren van voegwerken. Grote werken in een huis, en dan zeker wanneer deze werken een invloed hebben op de structuur van het huis zoals het weghalen van muren of het uitkappen van ramen, kunnen een al dan niet slechte invloed hebben op je buitenmuren.

Vooral de buitenmuren van oudere huizen kunnen schade oplopen bij het uitbreken van ramen en het weghalen van binnenmuren kan eventuele scheuren veroorzaken wanneer de voegen in de buitenmuur vergruisd zijn of niet meer vast zitten.

Het is dus helemaal niet zo’n gek idee om vooraleer je aan ingrijpende renovatiewerken begint de hulp in te roepen van een expert in voeg en renovatiewerken. Deze expert kan je vertellen of het al dan niet zin heeft om de voegen in je buitenmuur te vervangen en kan je adviseren in de optimale volgorde van werken.

Daarnaast is het logisch dat, indien je renovatiewerken laat uitvoeren aan je woning, je na deze renovatiewerken je huis helemaal tiptop in orde wil hebben. Daarom kiezen heel wat families en nieuwe gezinnen ervoor om in een keer het hele huis grondig te renoveren. Wanneer je het hele huis grondig laat renoveren horen hier natuurlijk ook de buitenmuren en dus de voegwerken bij.

Na het laten renoveren van de voegwerken door een expert kan je weer enkele tientallen jaren op beide oren slapen dat je buitenmuren er goed en stevig bijstaan.

Hoe een expert in voegwerken vinden

Wanneer je op zoek bent naar een expert in voegwerken begint jouw zoektocht vaak in de Gouden Gids of op het internet. Kies voor een voeger die bekend is in jouw regio. MV voeg en renovatiewerken is bijvoorbeeld een graag geziene vakman in de regio Antwerpen. Zo werken wij in Kapellen, Antwerpen, Ekeren, Brasschaat , Brecht, Schoten, Deurne, Merksem, Schilde, Wilrijk, Hoboken, Edegem, Berchem, Mortsel, Essen, Stabroek, Hoevenen, Zandvliet, Linkeroever, Kalmthout en Wuustwezel en omstreken.

Je kan natuurlijk ook opteren om een goede vakman van buiten jouw regio aan te nemen. In dat geval heb je meer keuze en kan je een grotere en betere vergelijking maken. De vakman kan – indien je ver buiten zijn regio woont, wel extra kosten aanrekenen.

Wanneer je op zoek bent naar een expert als MV voeg & renovatiewerken vraag je best eens na bij vrienden en familie of doe je navraag bij de bedrijven zelf.

Indien je op het punt staat om een vakman aan te nemen voor de voegwerken van jouw nieuwbouwproject vraag je best even telefonisch of per email of de vakman referenties heeft of even wat foto’s kan doorsturen.

Daarnaast kan een mooie website zoals die van MV Voeg & Renovatiewerken al heel wat zeggen over de vakman in kwestie. Een professionele website toont dat de vakman of voegexpert fier is op zijn zaak en trots is op het werk dat hij verricht. Je mag er dus vanuit gaan dat dit bedrijf een mooie dienst levert. Daarnaast kan je op een website vaak testimonials of recensies terugvinden, andere betrouwbare zaken of handelaars waarmee de expert of vakman connecties heeft en foto’s die het mooie en professionele werk van de vakman tonen.

Wanneer je een goede vakman gevonden hebt vraag je best een offerte aan.

Hoe een goede offerte voor voegwerk aanvragen?

Je hebt een goede en betrouwbare expert in voegwerken of renovatiewerken gevonden en wil nu graag een offerte aanvragen om eens te kijken wat het vervangen of plaatsen van voegen je zal kosten.

Wanneer je een offerte aanvraagt is het best dat je zo volledig en zo gedetailleerd mogelijk bent. Het is natuurlijk mogelijk dat de expert of vakman even een kijkje komt nemen om de klus in te schatten, maar zelfs dan ben je best zo nauwkeurig mogelijk in het beschrijven van je huis en project.

Laat de vakman zeker weten welk soort steen je gebruikt en hoe groot de oppervlakte van de muur is. Vertel ook welk soort voegen je graag wil hebben en welke kleur voegen je verkiest. Deel mee of dit over een nieuwbouw of een renovatieproject gaat en vertel eventueel wat meer over de ouderdom van het huis.

Wanneer een expert of vakman zoals MV voeg en renovatiewerken een offerte ontvangt, neemt deze vaak erg snel contact op en volgt een gedetailleerde offerte meestal binnen enkele dagen.

Welke factoren bepalen de prijs van voegwerken?

Wanneer we een offerte aanvragen zijn er enkele details die de prijs van de voegwerken kunnen bepalen. Zo is er een verschil tussen het voegen van een nieuwbouw en een renovatieproject en kan het soort cement of zelfs de kleur een verschil in prijs betekenen.

Daarnaast zien we ook een prijsverschil per vierkante meter tussen de verschillende soorten voegen. We hebben hier alvast de verschillende soorten voegen op een rijtje gezet.

1. Holle voeg

Een holle voeg is – zoals de naam het al zegt, hol. De holle voeg heeft een holle afwerking naar binnen toe. Deze voeg komt erg vaak voor en wordt vaak gebruikt bij nieuwbouw fermettes en renovaties.

2. Strakke voeg

Een strakke voeg is strak afgewerkt en staat strak tegen de tegels aan. Deze voeg is minder arbeidsintensief en dus ook goedkoper. De strakke voeg wordt vaak gebruikt bij moderne nieuwbouwhuizen en renovatieprojecten.

3. Verdiepte voeg

Een verdiepte voeg is niet overal gelijk. Dit zorgt ervoor dat de stenen uitsteken. Zo wordt er een soort schaduw gecreëerd wat erg mooi en modern kan zijn. Ook deze voeg wordt vaak gebruikt bij zowel nieuwbouw fermettes en moderne huizen.

4. Bolle voeg

Zoals de naam al doet vermoeden steekt bij de bolle voeg de voeg uit. De voeg steekt net genoeg uit om een soort reliëf in de voeg te creëren.

5. Geknipte voeg

De geknipte voeg is een bolle of strakke voeg die aan de boven- en onderkant is ingenomen. Op die manier lijkt het alsof er iemand in de voeg “geknipt” heeft.

Contact opnemen met een expert in voegwerken in de regio Antwerpen

Indien je op zoek bent naar een expert in voegen en voegwerken in de regio Antwerpen kan je altijd terecht bij MV Voeg en Renovatiewerken. Onze klanten bevinden zich vooral in Kapellen, Antwerpen, Ekeren, Brasschaat , Brecht, Schoten, Deurne, Merksem, Schilde, Wilrijk, Hoboken, Edegem, Berchem, Mortsel, Essen, Stabroek, Hoevenen, Zandvliet, Linkeroever, Kalmthout en Wuustwezel. Maar wij kunnen ons in overeenkomst ook verder verplaatsen.

Je kan vandaag nog vrijblijvend een offerte aanvragen voor jouw renovatie of voegwerken in de regio Antwerpen en daarbuiten.

https://mv-voeg-renovatie.be


  • Comments(0)//blog.mv-voeg-renovatie.be/#post1