MV Voeg & Renovatiewerken

MV Voeg & Renovatiewerken

Info over voegwerken en gevelrenovatie

Voor meer info kan je ons steeds vrijblijvend contacteren.

Gevelrenovatie is noodzakelijk als je een mooie gevel wil.

GevelrenovatiePosted by Jacques Fri, March 01, 2019 16:32:55

Een mooie en goed verzorgde gevel is vaak een van de eerste dingen die mensen opmerken wanneer ze je een bezoekje brengen. Zowel voor kleine zelfstandigen als voor particulieren is het dan ook heel erg belangrijk om je gevel mooi in orde te houden. Dit kan perfect dankzij een professionele gevelrenovatie.

Wanneer je aan een renovatie bezig bent, wanneer je ramen laat vervangen of wanneer je vindt dat je gevel er wat verloedert bijstaat, bel je best een professioneel gevelrenovatiebedrijf op.

Waarom je gevel laten renoveren?

Weer en wind kunnen heel wat negatieve impact hebben op de gevel van je huis. Wanneer de voegen tussen je bakstenen loslaten of er eventueel scheuren in je gevel zijn ontstaan kan dit betekenen dat je huis niet meer beschermd is tegen vocht, regen of zelfs ongedierte.

Wat kan schade aan de gevel veroorzaken?

Maar hoe komt het nu dat de voegen loslaten of dat er scheuren in je gevel ontstaan? Wel hiervoor zijn er verschillende verklaringen. Zo hebben we ten eerste natuurlijk regen en wind. Net zoals het weer over de jaren heen rotsen en kliffen bewerkt, wordt ook jouw huis grondig aangetast door het weer. Dit kan betekenen dat na enkele decennia jouw gevel aan een renovatie toe is. Daarnaast kunnen klimplanten eveneens heel wat schade aanrichten aan gevels. Ze ontwrichten voegen of duwen de voegen helemaal uit de bedding. Wanneer je dus een huis koopt waar klimplanten tegen de gevel hangen laat je best een expert even bekijken welke schade de planten hebben aangericht en of er een gevelrenovatie moet uitgevoerd worden.

Ook scheuren in je gevel kunnen voor heel wat problemen zorgen. Wanneer er in de buurt gegraven wordt of wanneer er grote werken worden uitgevoerd kan dat voor verzakkingen zorgen. Het waterpeil in de grond kan op die manier namelijk verschuiven waarop de grond onder je huis kan verzakken. Kleine, minuscule verzakkingen kunnen scheuren in je huis en gevel veroorzaken. De verzekering komt hier normaliter in tussen maar het is altijd een goed idee om een eigen expert om raad en offerte te vragen.

Welk soort gevelrenovaties bestaan er?

Wanneer we kijken naar de meest voorkomende gevelproblemen en de oplossingen die gevelrenovaties kunnen bieden kunnen we onderscheid maken tussen vier diensten die gevelrenovatie specialisten aanbieden.

Vervangen van stenen

Wanneer stenen gebroken zijn of wanneer er door wind en weer een steen in je gevel ontbreekt kan dit voor grote problemen zorgen. Niet alleen kan vocht en water op die manier doordringen tot in je woning, een kapotte of ontbrekende steen kan er eveneens voor zorgen dat andere stenen los komen te zitten. Op die manier is het erg belangrijk dat, indien je kapotte of ontbrekende bakstenen ontdekt in je gevel, je een onderzoek laat uitvoeren door een expert om te voorkomen dat weer en wind grotere schade aanbrengt aan je gevel.

Vervangen van voegwerk.

Loszittend voegwerk kan losse bakstenen veroorzaken en je muur onstabiel maken. Daarom is het van groot belang dat je bij tekenen van loszittend voegwerk een expert aanstelt om het voegwerk te vervangen. Bij loszittende stenen in je gevel kan je ook best contact opnemen met een expert. Loszittende stenen laten eveneens heel wat water en vocht door je gevel heendringen en ook binnenin voor heel wat schade zoals vochtplekken en schimmel aanrichten.

Dorpel of vensterbank laten vervangen

Ook dorpels of vensterbanken maken deel uit van uw gevel. Oude huizen hebben namelijk vaak heel wat doorstaan. Beukende wind, harde regen en de tand des tijds kan ervoor zorgen dat de gevel wat verzakt. Dit kan desastreuze gevolgen hebben voor je vensterbanken en dorpels. Gescheurde of beschadigde vensterbanken zijn natuurlijk helemaal geen zicht, maar ze zijn eveneens een gevaar voor je woning. Deze zware blokken kunnen verzakken en schade aanrichten aan je bakstenen en voegen waardoor je een grotere renovatie en grotere kosten moet maken.

Impregneren van de gevel

Wil jij je gevel beschermen tegen weer en wind? Dan laat je best je gevel impregneren. Het impregneren van een gevel is een erg geschikte manier om grote schade te voorkomen en je gevel in goede conditie te houden. Bij gevel impregnatie wordt er een beschermlaag gespoten over de gevel. Op die manier is de gevel vochtwerend, beschermd tegen regen, wind en zelfs schimmels.

Het wordt aangeraden om uw gevel te impregneren na het laten schoonmaken van uw gevel.

https://mv-voeg-renovatie.be


  • Comments(0)//blog.mv-voeg-renovatie.be/#post2