MV Voeg & Renovatiewerken

MV Voeg & Renovatiewerken

Info over voegwerken en gevelrenovatie

Voor meer info kan je ons steeds vrijblijvend contacteren.

Ontmossen van uw daken.

Ontmossen van dakenPosted by Jacques Fri, March 01, 2019 18:49:30

Wanneer je in een bosrijk gebied woont ken je waarschijnlijk het probleem van groene daken wel. Mos zet zich vast op je dak en alles ziet vies, vuil en groen. Niet enkel trekt mos ongedierte en insecten aan, mos kan eveneens structurele schade aanrichten aan je dak en huis.

Is mos schadelijk voor mijn dak?

Het simpele en eenvoudige antwoord is ja. Mos kan de structurele integriteit van elk type dak ernstig beschadigen. Mos is een eenvoudige plant die geen bloemen produceert en groeit. Mos kan erg mooi zijn op een boom of verwerkt in een bloemstuk, maar het kan echter ook heel wat schade aanbrengen aan uw huis en dak. Een dak met mos bedekking is geen zicht, maar wanneer je het mos niet verwijderd kan de plant schade aanrichten aan de structuur van je huis. Je laat het dan ook best verwijderen wanneer de zon weer begint te schijnen. Het laatste dat je wil is namelijk dat het mos zich verder verspreid.

Mos gedijt gewoonlijk in vochtige en schaduwrijke omgevingen. Mos absorbeert het vocht uit de vochtige omgeving en vestigt wortels op uw dak, wat het begin van dakdegradatie veroorzaakt. De wortels kunnen gordelroos veroorzaken en constant vocht kan leiden tot bacteriƫn en schimmelgroei. Dit kan uiteindelijk leiden tot gaten in uw dak en lekken in uw huis. Het is ook gevaarlijk om op een met mos bedekt dak te lopen, omdat het oppervlakken erg glad maakt als het nat is. Het is erg belangrijk om te controleren op mosgroei en te behandelen als dat nodig is. Als u in een vochtige of bosrijke omgeving woont, moet u stappen ondernemen om mosgroei op uw dak te voorkomen.

Kan je mos zelf verwijderen?

Mos is erg makkelijk zelf te verwijderen en heel wat mensen kiezen er dan ook voor om een maal per jaar zelf het dak op te gaan om het mos te verwijderen. Met een tuinslang, een borstel en wat water duw je makkelijk het mos van het dak af en ziet je dak er weer mooi en proper uit.

Maar het is echter geen goede oplossing. Wanneer je zelf mos van je dak verwijdert blijven er erg vaak restjes over die de groei van het mos vergemakkelijken tijdens de herfst en winter. Daarnaast is het makkelijk om uit te glijden over het mos of om zelf beschadigingen aan te brengen wanneer je over het dak loopt.

Het is dan ook altijd een goed idee om een expert in te huren. Niet enkel gebruikt de expert producten die het mos en de sporen verdelgen en langdurig weghouden, een expert in dak ontmossing kan ook verdere problemen opsporen en eventueel oplossen.

Hoe komt het dat mos op je dak groeit?

De dakspanen op je dak bieden een ideale omgeving voor het groeien van mos en algen, omdat dat het een gedeelte van je huis is dat vochtig en vaak nat is en dat in combinatie met het indirecte zonlicht door de bomen doet het mos erg goed groeien. De opeenhoping van bladeren van de bomen en ander organisch puin dat zich op je dak verzamelt, geeft mos de nodige voedingsstoffen om te groeien.

Mos houdt water op het oppervlak van je dak als een spons en na verloop van tijd barsten de dakspanen uiteen en trekken ze uit elkaar als het water bevriest en ontdooit, waardoor er water naar binnen lekt en je dak rot. Bovendien, omdat mos bloeit in de buurt van de rand van gordelroos, kan het de gordelroos uit elkaar wrikken als het uitzet.

Als het gaat om mos en je dak, kan preventie uw dak redden. Een dak vervangen kost namelijk een hele hoop geld. Juiste zorg en onderhoud kunnen omstandigheden elimineren die de groei van mos van uw dak bevorderen en regelmatige inspecties op het dak kunnen de vroege tekenen van mosgroei detecteren, zodat u stappen kunt ondernemen om de verspreiding van het mos te ontmoedigen.

Daarbij kunnen experts in het verwijderen van mos u helpen met het weghouden van mos. Contacteer MV Gevelrenovatie vandaag nog voor een persoonlijke en scherpe offerte voor het verwijderen van mos op uw dak. Mosverwijdering is erg belangrijk en u handelt dan best ook snel en kordaat om mos te laten verwijderen.

https://mv-voeg-renovatie.be

  • Comments(0)//blog.mv-voeg-renovatie.be/#post6